Известие

Collapse
No announcement yet.

Не пали?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не пали?

Проблема е от тази вечер, качих се запалих си, след малко си обърна на газ, никакъв проблем, след ~5км спирам, след 20мин. се качвам върти, но не иска да запали, даже не закача да присецне, не мърда, само върти на празно.

Първо си мислех да нямам проблем с кода на ключа, но той си загасва, и продължава да върти. Все пак взех и оригиналния ключ и пак същото.

Сипах още 5л. бензин, не помогна.

Утре ще я закарам на сервиз, но пробелма от каде може да е? Датчик на коляновия вал? Колата близо час и повече седя на дъжда и според мен изтина, но пак не запали.

Свещите са на ~25 000км., но нямаше как стана тъмно и много дъждовно да сложа старите и да пробам пак.
    sigpic
    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
    0889 636 093

бензинова помпа...
    пробва ли директно на газ да запалиш?

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Да не се сетих, че мога да запаля на газ директно, утре ще го пробвам и това, ако запали на газ е ясно, нещо по бензина и начина му на впъскване.

И на газ не запали. Явно проблема не е в подаването на горивото.

Днес се надявам да се разбере от какво е проблема.
      Last edited by raiders; d.m.y г., 10:22.
      sigpic
      0889 636 093

Comment

Проблема се задълбочава и когото повече хора мислят може да се намери решение. Дори някой да се е сблъсквал с нещо подобно.

След диагностика е дало грешка на датчика на коляновия вал и той е сменен с нов, има и грешка на ланда сондата, но тя от когато сложих газовата ~1.5год. и няма как да се отрази на нещата според мен. Друг грешки и проблеми не показва.

Колата не пали, след проверки се установило, че работи помпата и бензина стига до рейката, но напрежението било ~1V, а би трябвало да е 12, не съм много сигурен, но бензин не се пуска, сложена е друга рейка пак същото. Проблема остава и аз си мисля да не е заминал нещо компютъра? Всичко по газта е откачено да не би да прави нещо проблеми от там.
        sigpic
        0889 636 093

Comment

Напрежения из колата много . Конкретизирай за кое точно говориш ? Като въртиш на стартер, диагностиката показва ли обороти ?

Comment

Не разбирам много аз, но компа не давал коректен сигнал към дузите, имало проблем с него, точно какво...

Въпроса е, че се пуснаха допълнително някакви кабели и колата пали, няма грешки, даже смених и детчика на коляновия вал и сега оборотите не мардат както преди, не знам дали са се оправили само от това.

За сега няма да правя нищо друго, но мисля, че трябва да сменя компа, а тук вече не ми е ясно, като го намеря с кода какво и как става?
            sigpic
            0889 636 093

Comment

Добре де, ако екуто не подава правилен сигнал до дюзите, логично погледнато каквито и жици да се пуснат, то сигнала ако е бъгав, пак няма да стане, освен ако екуто някак си пуска в друга последователност на цилиндрите...която последователност да се знае.......някак си не мога да си го обясня....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ако датчика за оборотите не е подавал сигнали, нищо не се подаде искра, нито ще се подаде напрежение на дюзите.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Добре де кой е тоя датчик за оборотите? Този на коляновия вал дето е сменен ли?

Въпреки това пак не палеше.
                  sigpic
                  0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                    Добре де кой е тоя датчик за оборотите? Този на коляновия вал дето е сменен ли?

Въпреки това пак не палеше.
                    Той ама то не може да се разбере в писаниците ти кое кога е сменено и какво е правено.

Comment

Колата не пали, сменя се датчика на коляновия вал и пак не пали. От това по-ясно.
                      sigpic
                      0889 636 093

Comment

Инжекторите са на общ +, достатъчно е да се подаде ток на един, и се захранват и 4-те.Инжекторите и подгрева на сондата са на един +.
                        Проверени ли са бушоните и релетата?Според мен, е много вероятно да е гръмнало реле.
                        sigpic
                        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Само дето не се управляват по плюс.

Главното реле за двигателя. През него минава плюса към всички сензори. А те вече се управляват по маса. Демек като се даде на контакт плюса трябва да отиде на инжекторите. А те вече се комутират по маса. Ако го няма плюса е ясно. Трябва да се търси къде е. Ако е там, трябва да се търси къде е масата на ЕКУ-то.
                          Last edited by oem; d.m.y г., 20:37.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Само дето не се управляват по плюс.

Главното реле за двигателя. През него минава плюса към всички сензори. А те вече се управляват по маса. Демек като се даде на контакт плюса трябва да отиде на инжекторите. А те вече се комутират по маса. Ако го няма плюса е ясно. Трябва да се търси къде е. Ако е там, трябва да се търси къде е масата на ЕКУ-то.
                            Е то е очевидно че му липсва +, иначе каквито кабели да му пускат, няма да запали.
                            sigpic
                            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
                              Е то е очевидно че му липсва +, иначе каквито кабели да му пускат, няма да запали.
                              Дам това звучи логично, явно ще отида в неделя на срещата в София и да си поговоря с феновете на марката.
                              sigpic
                              0889 636 093

Comment

Working...
                              X